Daniel Bogdan Drăghici are 37 de ani și antrenează două grupe de copii (2007 și 2009) ale clubului spaniol Levante. A ajuns în Spania ca să lucreze în construcții, a făcut apoi școala de antrenori (2012) și cursurile primei ediții din Europa de Master De Entrenadores.
Într-un interviu pentru www.caramavrov.ro, Daniel a evidențiat diferențele imense de antrenamente ale copiilor din Spania față de cele ale micuților din România: „În Spania, totul se face cu mingea. Începem încălzirea cu diferite exerciții, cu mingea, bineînțeles, unde copiii trebuie să gândească atât înainte, cât și după ce intră în contact cu aceasta. Fiecare antrenament are 3 părți: asimilare, avansat și competitiv. Mă uitam într-o zi pe youtube la un antrenament al unei academii de elită din România, unde copii de 9-10 ani erau puși în hamuri să alerge, cu greutate după ei. Acel antrenor care a făcut așa ceva cred că nu a deschis o carte despre pregătire fizică în viața lui! Sau văd meciuri de copii și juniori unde vocabularul antrenorilor lasă de dorit și am impresia că micuții sunt speriați, iar părinților, aflați în tribune, li se pare ceva normal!”
Întrebat ce trebuie schimbat în sistemul de la acest nivel din România, tehnicianul de la Levante afirmă în interviul citat că e vorba în primul rând de educația copiilor și apoi de mici detalii care fac diferența: „Performanța vine și datorită educației. Toată lumea îmi spune că suntem o țară cu fotbaliști talentați, dar fotbalul din ziua de azi nu înseamnă doar talent. Noi avem aici, la Levante, psiholog, profesori care dau lecții despre dependența de droguri, de pariuri sportive, lecții despre economie, avem programe de colaborare cu anumite fundații din spitale cu persoane cu handicap, unde mergem să vizităm și să petrecem ziua cu ei. Sunt mici detalii care, adunate, aduc rezultatul final și creionează imaginea fotbalului din Spania.”
F
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER